Opleidingen

Behave Consulting wil u een professionele ondersteuning bieden in op maat gemaakte trainingen.   Happy managers  weten wat de behoeften zijn en kunnen hun aanvragen toedienen via email naar cappelle.bruno@gmail.com.

Trainen/lesgeven/initiƫren is de kunst mensen mee te krijgen. Dit proces lijkt evident doch is in de praktijk complex omwille van het analytische werk dat voorafgaat. De vele vragen die het programma rijk maakt gaan van de voorkennis deelnemers, huidig gedrag naar gewest gedrag, contextgebonden taken met uitvoeringsmodaliteiten, objectieven, culturele aspecten, strategische richtingen, pedagogische oefeningen, testen, audits, enzoverder. Het maakt het allemaal boeiend voor de lesgever maar is dit zo voor de student of leerling ?
Een open einde vraag: hoe kan ik mijn les aangenaam maken en welke zijn de vaardigheden die ik daarbij kan benutten. Leerlingen zijn divers in persoonlijkheid, in waarden, in hun kernkwaliteit, in karakter en behoeften. Een belangrijke competentie doorheen de jaren opgebouwd is ‘Stijlflexibiliteit’. Hiermede bedoelen we de manier van communiceren aanpassen aan het gedrag van de leerling. Leerlingen kunnen dromen, kunnen spontaan reageren, kunnen manipulatief gedrag vertonen, kunnen critisch uit de hoek komen en al of niet storend overkomen. De Stijlflexibiliteit laat toe om succes te boeken met een waaier van technieken.
Een model dat wij hierbij gebruiken is ComColors. Een complex geheel van 6 kleuren die onze persoonlijkheid in kaart brengt via diverse instrospectieoefeningen en mutuele observatie.